Який основний результат зовнішньої політики України Петра I?

Результати зовнішньополітичної діяльності Результатами політики Петра I стали: Доступ до балтійського моря. Приєднання до Росії земель на заході. Посилення росіян у Закавказзі та на каспійських берегах.

Навіщо були необхідні петровські перетворення?

Нововведення були обумовлені умовами воєнного часу, коли всі сили були кинуті для досягнення перемоги над Шведським королівством. Тому реформи були спрямовані на покращення системи управління державою, організацію збору податків, створення армії та флоту.

Якими були основні цілі зовнішньої політики Росії за Петра I?

Цілі і завдання Зовнішня політика Петра I була спрямована на зміцнення позицій держави, а її цілі можна перерахувати коротко: Знайти союзників для війни з Туреччиною, щоб отримати можливість мати флот на Чорному та Азовському морях.

Що завоював Петро 1?

Петро I захопив турецьку фортецю Азов. Ця перемога відкрила Росії доступ до Азовського моря. За Петра Росія вступила в союз із Польщею та Данією проти Швеції. Почалася Північна війна (1700-1721 рр.), внаслідок якої Росія домоглася виходу до Балтійського моря і перетворилася на велику державу.

Що зробив для Росії Петро 1 Коротко?

Петро створив регулярну армію та флот, переніс столицю до Санкт-Петербурга, поділив країну на повіти та губернії. 24 роки правління він провів у війнах, і відвоював для країни вихід до Балтійського, Азовського, Каспійського та Чорного морів, і зробив державу набагато більш вагомим гравцем на міжнародній арені.

Як змінилося російське суспільство через петровські реформи?

Петровські реформи змінили країну та російське суспільство до невпізнавання. Як відомо, він запроваджував європейську моду на одяг, їжу, зовнішній вигляд. Так, після цих реформ в суспільстві віддавали перевагу західним танцям, жінки отримали можливість виходити у світ, влаштовувалися прийоми з розвагами.

Що зробили петровські реформи?

Головний підсумок усіх Петровських реформ – Це встановлення в Росії режиму абсолютизму. У 1721 р. Петро оголосив себе імператором, а країну назвав Російською Імперією. Петро прагнув цього все своє царювання.

Які території були приєднані до Росії за правління Петра 1?

До Російської держави були приєднані: Астраханське, Казанське ханства, Західний Сибір, Башкирія, території Ногайської орди, почало зароджуватися кріпацтво.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Вертебрология: современное решение проблем позвоночника

Если у вас возникли боли в спине или проблемы с позвоночником, обращение к специалисту крайне…

12 години ago

Букет из 101 розы — символ роскоши и изысканности

Когда речь идет о подарке, который оставит неизгладимое впечатление, 101 роза букет — это идеальный…

15 години ago

Компанія Асаннафлекс – пакет дой пак з замком купити в Україні

Пакети дой-пак — це універсальне та популярне рішення для пакування широкого спектра продукції. Їхня основна…

6 днів ago

Обладнання до кавомашин, кавоварок та аксесуари

Вибір якісної кавомашини чи кавоварки — це ключ до ідеальної кави в домашніх умовах або…

7 днів ago

Світлодіодні лінійні світильники: зручність і енергоефективність

Світлодіодні лінійні світильники стали популярним вибором для освітлення як в домашніх умовах, так і в…

7 днів ago

Ножичні підйомники EL Series: Ідеальний вибір для вашого бізнесу

Сучасне промислове обладнання вимагає високої надійності та ефективності. Одним із найзручніших рішень для підйому вантажів…

1 тиждень ago