— Ми маємо пам'ятати, що пакетовані соки містять велику кількість цукру, фруктовий сік — це продукт із високим глікемічним індексом, часте вживання якого веде до розвитку надмірної ваги, що загрожує відповідними ускладненнями.
При цьому є кілька видів соку, які дієтологи рекомендують пити під час сніданку – апельсиновий, грейпфрутовий та морквяний. Кислоти, що містяться в них, допомагають організму перетравлювати їжу, особливо білки тваринного походження.
Шкода свіжовичавленого соку, особливо при зловживанні, полягає в тому, що він здатний руйнівно діяти на зубну емаль, призводити до гіпервітамінозу, алергічних реакцій. Через високий вміст цукру фреші рекомендується обмежувати людям із цукровим діабетом.