Які проблеми зі здоров'ям у альбіносів?

Альбінізм пов'язаний з низкою дефектів зору, таких як світлобоязнь, ністагм та амбліопія. Відсутність пігментації шкіри робить її більш сприйнятливою до сонячних опіків та раку шкіри. В окремих випадках, таких як синдром Чедіака-Хігаші, альбінізм може бути пов'язаний з нестачею транспорту гранул меланіну.

У чому проблема альбіносів?

Альбінізм – генетичне захворювання, пов'язане з порушенням синтезу пігменту меланіну. Це довічний стан, який не піддається лікуванню. Альбінізм ділиться на два типи: очний та окошкірний. Перший викликає проблеми із зором, другий зачіпає не тільки очі, але також шкіру та волосся.

Що є небезпечним для альбіносів?

В цьому сенсі альбіноси є абсолютно незахищеними і, як правило, дуже схильні до розвитку раку шкіри. Ще одним часто ураженим органом є очі. Через те, що райдужна оболонка не містить пігменту, вона легко пропускає сонячні промені, що вражають дію на сітківку.

Що спричиняє альбінізм?

Альбінізм викликаний мутацією генетичному рівні. Найчастіше відбувається мутація ферменту тирозинази (тирозин-3-монооксигенази), який синтезує меланін із тирозину амінокислоти. Залежно від мутації виробництво меланіну може або сповільнюватись, або повністю припинятися.

Скільки відсотків людей є альбіносами?

В середньому на планеті, 1 альбінос припадає на 20 тисяч людей. У Танзанії це співвідношення 1:1400, у Кенії та Бурунді – 1:5000. Вчені так і не можуть пояснити, чому саме на цих теренах відсоток альбіносів настільки високий.

У чому виявляється альбінізм?

Окошкірний альбінізм – це група рідкісних захворювань, які зазвичай успадковуються аутосомно-рецесивно, що супроводжуються гіпопігментацією шкіри, волосся та очей. Поразка очей супроводжується підвищеною чутливістю до світла і часто ністагмом, страбізмом, зниженням гостроти зору та втратою бінокулярного зору.

Чому альбіноси сліпі?

У результаті сітчасту оболонку потрапляє велика кількість світла плюс порушується його фокусування. Ось чому люди з альбінізмом бачать гірше за тих, хто має нормальну кількість меланіну в організмі. Поширеною патологією у альбіносів є ністагм, при якому очі здійснюють неконтрольовані коливання.

Чому людям Альбіносам не можна бути на сонці?

Альбіносам шкідливо знаходиться на сонце, тому що меланін не може захистити їх від шкідливого впливу ультрафіолету, як інших людей. Існують інші обмеження. Передається альбінізм у спадок. Альбіносів можна зустріти серед усіх людських рас та націй.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Компанія Асаннафлекс – пакет дой пак з замком купити в Україні

Пакети дой-пак — це універсальне та популярне рішення для пакування широкого спектра продукції. Їхня основна…

3 дні ago

Обладнання до кавомашин, кавоварок та аксесуари

Вибір якісної кавомашини чи кавоварки — це ключ до ідеальної кави в домашніх умовах або…

4 дні ago

Світлодіодні лінійні світильники: зручність і енергоефективність

Світлодіодні лінійні світильники стали популярним вибором для освітлення як в домашніх умовах, так і в…

4 дні ago

Ножичні підйомники EL Series: Ідеальний вибір для вашого бізнесу

Сучасне промислове обладнання вимагає високої надійності та ефективності. Одним із найзручніших рішень для підйому вантажів…

6 днів ago

Друк книг: послуги Фамільної типографії HUSS

Книги залишаються важливою частиною культурного життя, незважаючи на розвиток цифрових технологій. Якісний друк книг забезпечує…

6 днів ago

Найпопулярніший в Україні надувний човен Колібрі: все, що вам потрібно знати

Коли справа доходить до вибору надувного човна для риболовлі, відпочинку на воді чи активного відпочинку,…

6 днів ago