Які організації можуть видавати лікарняний лист?

Чи медичні організації можуть видати лікарняний лист? Лікарняний лист видається медичними організаціями, уповноваженими на експертизу тимчасової непрацездатності Це можуть бути зокрема приватні клініки з відповідною ліцензією.Sep 12, 2019

Хто має право видавати аркуші непрацездатності?

Листок непрацездатності видається застрахованим особам, які є громадянами Російської Федерації, а також постійно або тимчасово проживають на території Російської Федерації іноземним громадянам та особам без громадянства (далі – громадяни), зазначеним у статті 2 Федерального закону від 29 грудня 2006 року.

Коли можна одержати лікарняний лист?

Листок непрацездатності видається у день звернення чи день закриття лікарняного. У той же час, листок непрацездатності, оформлений для призначення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів, видається, як правило, у день закриття лікарняного.

Кому може бути виданий листок непрацездатності?

4. Громадянам, які проходять профілактичні, періодичні, попередні, передзмінні, передрейсові, післязмінні, післярейсові медичні огляди, диспансеризацію та диспансерне спостереження, у тому числі в центрах; 5.

Де можна оформити лікарняний лист?

Отримати лікарняний можна, звернувшись до поліклініки або викликавши додому чергового лікаря. При цьому максимальний термін дії лікарняного листа трохи більше 15 днів. Після закінчення цього терміну працівник має право попросити продовжити лікарняний. Зробити це може лише лікарська комісія медустанови.

Хто із медичних працівників має право видавати листки непрацездатності?

лікарі-лікарі медичних організацій; фельдшери та зубні лікарі медичних організацій; Лікарі клінік науково-дослідних установ (інститутів), у тому числі клінік науково-дослідних установ (інститутів) протезування або протезобудування.

Хто має право видавати листки непрацездатності на який час?

Середній медичний працівник, який має право видавати листки непрацездатності, одноосібно та одноразово видає його на термін до 5 днів та продовжує до 10 днів, у виняткових випадках, після консультацій з лікарем найближчого лікувально-профілактичного закладу, – терміном до 30 днів.

Коли лікарняний лист видається на руки?

За новими правилами лікарняні можуть бути видані на руки пацієнтам за бажанням як у день відкриття, і у день закриття листка непрацездатності (п. 6 Порядку). Як правило, листок за тимчасовою непрацездатністю і вагітністю і пологами видаватиметься в день його закриття.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Компанія Асаннафлекс – пакет дой пак з замком купити в Україні

Пакети дой-пак — це універсальне та популярне рішення для пакування широкого спектра продукції. Їхня основна…

3 дні ago

Обладнання до кавомашин, кавоварок та аксесуари

Вибір якісної кавомашини чи кавоварки — це ключ до ідеальної кави в домашніх умовах або…

4 дні ago

Світлодіодні лінійні світильники: зручність і енергоефективність

Світлодіодні лінійні світильники стали популярним вибором для освітлення як в домашніх умовах, так і в…

5 днів ago

Ножичні підйомники EL Series: Ідеальний вибір для вашого бізнесу

Сучасне промислове обладнання вимагає високої надійності та ефективності. Одним із найзручніших рішень для підйому вантажів…

6 днів ago

Друк книг: послуги Фамільної типографії HUSS

Книги залишаються важливою частиною культурного життя, незважаючи на розвиток цифрових технологій. Якісний друк книг забезпечує…

6 днів ago

Найпопулярніший в Україні надувний човен Колібрі: все, що вам потрібно знати

Коли справа доходить до вибору надувного човна для риболовлі, відпочинку на воді чи активного відпочинку,…

6 днів ago