Замочувати цілий горох слід на кілька годин, а найкраще замочити його на нічтоді він звариться швидше. Додайте в горох після закипання кілька столових ложок вершкового масла або тваринного жиру, це прискорить варіння.
Що робити, якщо довго не розварюється горох?
Зміст:
Лайфхак для швидкого розм'якшення гороху Додайте в каструлю з горохом половину чайної ложки соди на кожні 2 літри води. Сода пом'якшує воду, отже, горох звариться значно швидше. Через 15-20 хвилин варіння горошини стануть м'якими.
Як зварити горох без соди?
А ось і способи варіння Опустіть горох у холодну підсолену воду і дочекайтеся її закипання. Через 10 хвилин додайте до каструлі півсклянки холодної води. Після закипання горошини стануть м'якими за кілька хвилин. При необхідності процедуру можна повторити та зробити горох більш розсипчастим.
Як варити горох?
Очищений від сміття та промитий горох засипте в мультиварку і залийте водою у пропорції 1 : 2. Поставте режим «Гасіння» або «Каша» на 2 години, якщо горох попередньо не замочувався, і на 30-40 хвилин, якщо замочувався. За 10 хвилин до готовності посоліть горох і додайте в нього рослинне або вершкове масло.
Скільки соди додати у горох?
1 склянка сухого гороху промити, залити 2,5 склянками води і поставити вариться (каструлю треба взяти високу), після закипання, додати у горох 1/2 чайної ложки харчової соди (Вогонь зменшити на мінімум – може втекти) і варити до розварювання гороху (Хвилин 10-15).
Як розварити горох до пюре?
Отже резюмуємо коротко:
- використовуємо цільний горох;
- заливаємо водою на 1-2 сантиметри зверху;
- воду обов'язково солимо;
- у процесі варіння знімаємо піну і підливаємо воду потроху за необхідності;
- м'який розварений горох готовий.
Скільки варити горох у бульйоні?
Вливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння. Насипаємо попередньо замочений горох у каструлю. Варимо на середньому вогні 15 хвилин або до м'якості гороху.
Як швидше зварити горох без замочування?
Ви можете не замочувати горох: достатньо буде ретельно промити його в холодній воді, поки вона не стане прозорою. Додайте в чашу 2 склянки промитої гороху і 4-5 склянок води, посоліть. Чашу поставте в мультиварку, встановивши режим "Гушіння", і залиште готуватися протягом 2 годин.