15 хвилин – Відкрита устриця живе не більше 15 хвилин, тому розкривати її потрібно перед подачею на стіл. Інший важливий момент – ніжка, якщо її не зрізати, устрицю неможливо буде випити. Це досить міцний м'яз, з яким не так просто впоратися. Після надрізу устриця одразу вмирає.
Якщо вона відкрита, вона або мертва, або вмирає. Щоб зрозумітиЧи жива вона ще, я чіпаю прочинений край раковини. Якщо вона закривається, значить, вона ще жива, і її можна їсти. Якщо вона не закривається, значить — вона мертва.
У магазинах та ресторанах дари моря лежать близько місяця, але для цього їх поміщають у спеціальний акваріум із морською водою. А в домашніх умовах вони зазвичай не зберігаються більше трьох днів. Оптимальний спосіб зберігання – у холодильнику при температурі 2-3 градуси за Цельсієм.