Сирна запіканка – базовий рецепт
- Сир 9% – 0,5 кг.
- Яйце – 3 шт.
- Манка – 5 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Ванілін – щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – на кінчику ножа
- Олія вершкове / соняшникова / маргарин – для змащування форми.
– Верх спеченої запіканки треба обов'язково змастити вершковим маслом або жирною сметаною, тоді скоринка стане ніжною та ароматною. – У тісто сирної запіканки крім ванільного цукру можна додати лимонну цедру, вона додасть незрівнянний аромат.
Навіщо кухарі вводять до складу інгредієнтів крохмаль? Секрет досить простий: завдяки даному компоненту текстура запіканки стає легшою та повітрянішою. Страва приємно тане в роті, тому від десерту неможливо буде відірватися. Цей інгредієнт кухаря використовують замість пшеничного борошна або манної крупи.