Що вважається шлюбом в одязі?

Що є шлюбом речі?

Виробничий шлюб – Продукція, що відбирається на стадії виробництва, що не задовольняє встановленим вимогам. Передача такої продукції споживачеві не допускається через дефекти. ISO 9000 рекомендує використовувати замість шлюбу поняття невідповідність.

Чи можна повернути річ у магазин, якщо вона порвалася?

Якщо покупець уже носив одяг, але вона відразу порвалася, її можна, можливо обміняти або повернути як неякісну навіть без магазинних ярликів — головне, щоб не пройшов час пред'явлення вимог щодо недоліків товару (за законом про захист прав споживачів зробити це можна, можливо протягом 2 років, якщо продавець чи виробник не …

Що стосується заводського шлюбу?

Як правило, це заводський брак (ушкодження, дефект, поломка) утворився внаслідок невідповідності товару (роботи, послуги) ДСТУ/технічному регламенту, закону, іншим обов'язковим вимогам. Зазвичай такі недоліки проявляються у процесі експлуатації.

Чи можна повернути до магазину річ після прання?

Можна, можливо. Але слід бути готовим до незалежної експертизи, яка підтвердить, що при пранні при зазначених на бирці речі умовах товар втрачає свої якісні характеристики. Линяє, дає усадку, змінює форму, забарвлює речі, що опинилися з нею в барабані пральної машини.

Який шлюб вважається несправним?

не відповідають показникам, встановленим стандартом або технічною умовою, і яка не може бути використана за своїм прямим призначенням або прийнята за іншими стандартами або технічними умовами (за хімскладом, механічними властивостями, розміром, формою, вагою, обробкою, допусками тощо).

Що виробничий шлюб?

Шлюбом у виробництві вважають продукцію, напівфабрикати, деталі, вузли та роботи, що не відповідають стандартам, технічним умовам, будівельним нормам (правилам) та не можуть бути використані за своїм прямим призначенням без додаткових витрат на їх виправлення.

Чи можна повернути товар із шлюбом?

Бракований товар ви повинні повернути продавцю. Новий вам надається протягом семи днів (а в разі потреби додаткової перевірки – 20 днів) з моменту пред'явлення відповідної вимоги. Тому факт передачі товару краще зафіксувати письмово.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Коли варто показати дитину ортопеду-травматологу: поради батькам в Івано-Франківську

Здоров'я наших дітей - це те, що турбує кожного батька та матір. Коли мова йде…

3 дні ago

Как выбрать и купить идеальный барбекю-мангалы

Конец лета и начало осени - это время пикников, дружеских посиделок и вкусного аромата свежеприготовленного…

3 дні ago

Где сегодня применяются эмалированные трубы

Эмалированные трубы уже давно заняли своё место в промышленности и строительстве благодаря своим уникальным характеристикам.…

3 дні ago

Медичне обладнання: ключові рішення для сучасної медицини

У сучасному світі медичне обладнання відіграє важливу роль у діагностиці, лікуванні та профілактиці захворювань. Якісне…

4 дні ago

Офисные кресла: как выбрать идеальный вариант для вашего рабочего места

Выбирая офисное кресло, важно учитывать множество факторов, от эргономики и дизайна до качества и материалов.…

4 дні ago

Проектування власного будинку: вибір на користь якості та індивідуальності

Проектування власного будинку — це не просто вибір планування або стилю, це створення простору, де…

4 дні ago