Що відбувається із зайцями взимку?

Якщо влітку заєць вільно скаче лісом, то взимку він риє нори в снігу, а іноді навіть у копицях сіна, отримуючи відразу дах і їжу. Взимку у сильні морози заєць риє у снігу нори 0,5–1,5 м завдовжки, в яких може проводити цілий день і залишати лише за небезпеки.19-Sept-2018

Що роблять зайці взимку?

Взимку підошви лапок зайця обростають густими волосками. Від цього пальці лап сильно розсуваються і виходять наче «лижі». Тому зайчик легко бігає навіть пухким снігом. А піт, що виділяється на лапках зайцязмащує підошви лапок і захищає від налипання снігу.

Що відбувається із зайцем навесні?

Весною зайці "знімають шуби". Цілими клаптями спадає з них зимова вовна, а на зміну приходить літнє вбрання, тобто вовна виростає рідше і набагато коротше. Линяють зайці в березні, квітні і навіть у травні — дивлячись на те, в яких кліматичних поясах живуть.

Чому зайці взимку білі?

На вкритий снігом місцевості білий зимове хутро зайця добре маскує його. Восени у зайця вовна стає помітно довшою, особливо на череві та підошвах. Ці «лижі» захищають лапи від холоду і дозволяють легко пересуватися снігом – швидше рисів, лисиць та вовків, які полюють на зайців.

Як поводяться зайці взимку?

Саме тому взимку багато зайці воліють перебиратися ближче до людського житла. Там вони зможуть поласувати сіном чи корою фруктових дерев, за що їх і не люблять садівники. Дуже часто вони навіть роблять свої нори в копицях заготовленого з літа сіна, забезпечуючи себе житлом та їжею на всю зиму.

Що зайці їдять узимку?

Влітку заєць-біляк харчується різними травами та листям чагарників. Взимку – обгризає молоду кору дерев, поїдає гілочки верби, берези, горобини, модрини та ялинки. Зайченята з'являються в теплу пору року. Вони народжуються зрячими, з густим хутром.

Як зимує заєць Вікіпедія?

Взимку у сильні морози заєць риє в снігу нори 0,5-1,5 м довжиною, в яких може проводити цілий день і залишати лише при небезпеці. Роячи нору, біляк ущільнює сніг, а не викидає його назовні. У тундрі зайці взимку риють дуже глибокі нори завдовжки до 8 м, які використовують як постійні притулки.

Якого місяця зайці змінюють шубку?

З цією метою двічі на рік, навесні та восени, зайці змінюють колір своєї шубки: до літа на жовто-рудий, до зими, звичайно, на білий. Тільки на спині і на голові у русака взимку залишається трохи темного волосся, як камуфляж для маскування в засніженому бур'яні або ковили.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Вертебрология: современное решение проблем позвоночника

Если у вас возникли боли в спине или проблемы с позвоночником, обращение к специалисту крайне…

4 години ago

Букет из 101 розы — символ роскоши и изысканности

Когда речь идет о подарке, который оставит неизгладимое впечатление, 101 роза букет — это идеальный…

7 години ago

Компанія Асаннафлекс – пакет дой пак з замком купити в Україні

Пакети дой-пак — це універсальне та популярне рішення для пакування широкого спектра продукції. Їхня основна…

5 днів ago

Обладнання до кавомашин, кавоварок та аксесуари

Вибір якісної кавомашини чи кавоварки — це ключ до ідеальної кави в домашніх умовах або…

6 днів ago

Світлодіодні лінійні світильники: зручність і енергоефективність

Світлодіодні лінійні світильники стали популярним вибором для освітлення як в домашніх умовах, так і в…

6 днів ago

Ножичні підйомники EL Series: Ідеальний вибір для вашого бізнесу

Сучасне промислове обладнання вимагає високої надійності та ефективності. Одним із найзручніших рішень для підйому вантажів…

1 тиждень ago