Що співав професор Преображенський?

«Від Севільї до Гренади / У тихому сутінку ночей…» — співає під час прийому пацієнтів професор Преображенський, один із головних героїв булгаківської повісті «Собаче серце» З цих рядків починається куплет у романсі Чайковського «Серенада Дон Жуана».

Що хотів зробити професор Преображенський?

Преображенський і не підозрює, якого монстра він увів у будинок і що з цього вийде. Мета професора грандіозна: він хоче облагодіювати людство, подарувавши йому вічну молодість. Як експеримент він пересаджує Шарику насіннєві залози, та був і гіпофіз загиблого людини.

Яку пісню співав професор Преображенський?

Протягом дії всієї повісті професор Преображенський постійно наспівує «Від Севільї до Гренади… У тихому сутінку ночей». Цей рядок — із романсу Чайковського «Серенада Дон Жуана», вірші якого взяті з поеми А. До.

Що сказав професор Преображенський?

Якщо я, входячи в вбиральню, почну, вибачте за вираз, мочитися повз унітаз і те саме робитимуть Зіна і Дарія Петрівна, в вбиральні почнеться розруха. Отже, розруха над клозетах, а головах. Ніколи не читайте перед обідом радянських газет. Так, я не люблю пролетаріату.

Хто створив Шарікова?

Поліграф Поліграфович Шаріков
Творець Михайло Булгаков
Твори Собаче серце
Підлога чоловічий
Вік 25 років

У чому полягає помилка професора Преображенського?

Собака перетворюється на людину – Поліграфа Поліграфовича Шарікова. Шариков виявляється хамом та пияком, потрапляє під комуністичну пропаганду Швондера, вважає себе пролетарем. В підсумку професор робить Шарикову зворотну операцію – він знову перетворюється на собаку.

Чому не вдався експеримент професора Преображенського?

Експеримент провалився через те, що пес увібрав лише погані сторони свого донора: пияцтво, хуліганство та тупість. Так із найдобрішого собаки виходить дурний, вороже налаштований Поліграф Поліграфович. Який попри все зміг органічно вписатись у реальний світ і навіть попрацювати начальником.

Де живе Преображенський?

Професор Преображенський 1924 року живе і працює в Москві в так званому «Калабухівському будинку» за адресою вул. Пречистенка, 24, у семикімнатній квартирі. Разом з ним живуть його домробітниця Зіна та куховарка Дарія Петрівна, а також тимчасово його помічник доктор Іван Арнольдович Борменталь.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Компанія Асаннафлекс – пакет дой пак з замком купити в Україні

Пакети дой-пак — це універсальне та популярне рішення для пакування широкого спектра продукції. Їхня основна…

3 дні ago

Обладнання до кавомашин, кавоварок та аксесуари

Вибір якісної кавомашини чи кавоварки — це ключ до ідеальної кави в домашніх умовах або…

4 дні ago

Світлодіодні лінійні світильники: зручність і енергоефективність

Світлодіодні лінійні світильники стали популярним вибором для освітлення як в домашніх умовах, так і в…

5 днів ago

Ножичні підйомники EL Series: Ідеальний вибір для вашого бізнесу

Сучасне промислове обладнання вимагає високої надійності та ефективності. Одним із найзручніших рішень для підйому вантажів…

6 днів ago

Друк книг: послуги Фамільної типографії HUSS

Книги залишаються важливою частиною культурного життя, незважаючи на розвиток цифрових технологій. Якісний друк книг забезпечує…

6 днів ago

Найпопулярніший в Україні надувний човен Колібрі: все, що вам потрібно знати

Коли справа доходить до вибору надувного човна для риболовлі, відпочинку на воді чи активного відпочинку,…

6 днів ago