Що пригнічує гормон ХГЛ?

"Особливий" гормон пригнічує імунну систему жінки для того, щоб її організм не відкидав зародок. May 4, 2020

Що може вплинути на рівень ХГЛ?

Що впливає на зростання ХГЛ прийом препаратів із гонадотропіном; залишок гонадотропіну після аборту; міхурове занесення; деякі ракові пухлини.

На якому терміні ХГЛ починає знижуватись?

Рівень ХГЛ швидко підвищується і, починаючи з 3 тижнів вагітності, подвоюється приблизно кожні 2-3 дні. Збільшення концентрації ХГЛ у крові вагітної жінки триває приблизно до 11-12 тижнів вагітності. Між 12 та 22 тижнями вагітності концентрація ХГЛ кілька знижується.

Що означає зниження ХГЛ?

Крім позаматкової вагітності, низький ХГЛ може сигналізувати про проблеми виношування: появу загрози викидня, плацентарної недостатності, вагітності, що завмерла. У цих ситуаціях зниження рівня гормону може супроводжуватися появою кров'янистих виділень з матки: рясні або незначні.

У чому полягає гормон ХГЛ?

Плацентарний гормон (хоріонічний гонадотропін людини, ХГЛ) присутній в організмі матері під час вагітності. Він міститься у сечі вагітної жінки. За структурою та ефектом він подібний до лютеїнізуючого гормону (ЛГ), який секретується в гіпофізі [1].

Чому може бути високий рівень ХГЛ?

Причиною підвищеного вмісту бета-ХГЛ може бути токсикоз, цукровий діабет чи неправильно встановлений термін вагітності. Високий рівень гормону після міні-аборту вказує на прогресуючу вагітність

Як має подвоюватись ХГЛ?

У реальному житті рівень ХГЛ визначається на 11-14 день після овуляції. Як правило, рівень ХГЛ має подвоюватися кожні 2-3 дні у ранніх термінах вагітності. 85% нормально протікають ранніх термінів вагітності мають подвоєння рівня ХГЛ кожні 72 години. Пік ХГЛ досягає до 8-10 тижнів вагітності.

Що відбувається з ХГЛ при вагітності, що завмерла?

При завмерлій вагітності рівень ХГЛ відповідає терміну, перестає зростати, чи починає поступово знижуватися. Необхідний контрольний повтор аналізу у поступовій динаміці. Тест на вагітність. Потрібно розуміти, що позитивний результат може зберігатися ще кілька тижнів після загибелі плода.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Компанія Асаннафлекс – пакет дой пак з замком купити в Україні

Пакети дой-пак — це універсальне та популярне рішення для пакування широкого спектра продукції. Їхня основна…

3 дні ago

Обладнання до кавомашин, кавоварок та аксесуари

Вибір якісної кавомашини чи кавоварки — це ключ до ідеальної кави в домашніх умовах або…

4 дні ago

Світлодіодні лінійні світильники: зручність і енергоефективність

Світлодіодні лінійні світильники стали популярним вибором для освітлення як в домашніх умовах, так і в…

4 дні ago

Ножичні підйомники EL Series: Ідеальний вибір для вашого бізнесу

Сучасне промислове обладнання вимагає високої надійності та ефективності. Одним із найзручніших рішень для підйому вантажів…

5 днів ago

Друк книг: послуги Фамільної типографії HUSS

Книги залишаються важливою частиною культурного життя, незважаючи на розвиток цифрових технологій. Якісний друк книг забезпечує…

5 днів ago

Найпопулярніший в Україні надувний човен Колібрі: все, що вам потрібно знати

Коли справа доходить до вибору надувного човна для риболовлі, відпочинку на воді чи активного відпочинку,…

6 днів ago