Де розводять яків у КР?

Традиційно у Киргизстані Яків розводять в Наринській області (Наринський, Джумгальський, Ат-Башинський райони) та Іссик-Кульської області (Джети-Огузький, Тонський райони) на південному сході та сході країни, в Ошській області (Кара-Кульджинський, Алайський райони), Баткенській області (Кадамжайський) , Баткенський райони) та Джалал- …

Де розводять яків?

В даний час яків розводять у Киргизькій, Таджицькій РСР, Бурятській АРСР, на території Алтайського краю, Тибету, Гімалаїв, Паміру, високогірного Тянь-Шаню. У незначній кількості вони є в районах Північного Кавказу та Якутії.

Скільки яків у Киргизстані?

Як уточнюють у міністерстві, у селянсько-фермерських господарствах перебувають 26198 голів яків, у особистих підсобних господарствах – 12376 голів, у колективних господарствах – 3123, у державних господарствах утримуються 12040 голів яків.

Навіщо розводять яків?

Незважаючи на це яків в основному розводять для потреб домашнього господарства, практично не реалізуючи їх комерційний потенціал, хоча в останні роки було досягнуто ряду успіхів, особливо в частині виробництва вовни яків на продаж у Китаї та Монголії.

Де водяться дикі яки?

Тибетському плоскогір'ї Які водяться на Тибетському плоскогір'ї та у суміжних гірських областях (Каракорум, Ладакх). Живуть сім'ями з кількох голів чи невеликими (10—12 голів) стадами, старі самці — поодинці.

Що їдять які?

Які їдять траву та коріння, їх тонкі губи можуть діставати їжу навіть з-під снігу. У Тибеті яків звуть дронгами, але в Алтаї – сарликами. Остання назва походить від монгольського «сарлаг» – хрюкаючий бик.

Що їсть як?

Дієта диких яків складається в основному з трав та осоки.Але вони також їдять маленькі чагарники мох і навіть лишайники. Жуйні тварини мігрують сезонно до нижчих рівнин, щоб поїсти соковитішої трави.

Де живе бик як?

Тибетське плоскогір'я Які водяться на плоскогір'ї Тибету і в суміжних гірських областях (Каракорум, Ладакх). Живуть сім'ями з кількох голів чи невеликими (10—12 голів) стадами, старі самці — поодинці.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Компанія Асаннафлекс – пакет дой пак з замком купити в Україні

Пакети дой-пак — це універсальне та популярне рішення для пакування широкого спектра продукції. Їхня основна…

3 дні ago

Обладнання до кавомашин, кавоварок та аксесуари

Вибір якісної кавомашини чи кавоварки — це ключ до ідеальної кави в домашніх умовах або…

4 дні ago

Світлодіодні лінійні світильники: зручність і енергоефективність

Світлодіодні лінійні світильники стали популярним вибором для освітлення як в домашніх умовах, так і в…

4 дні ago

Ножичні підйомники EL Series: Ідеальний вибір для вашого бізнесу

Сучасне промислове обладнання вимагає високої надійності та ефективності. Одним із найзручніших рішень для підйому вантажів…

5 днів ago

Друк книг: послуги Фамільної типографії HUSS

Книги залишаються важливою частиною культурного життя, незважаючи на розвиток цифрових технологій. Якісний друк книг забезпечує…

5 днів ago

Найпопулярніший в Україні надувний човен Колібрі: все, що вам потрібно знати

Коли справа доходить до вибору надувного човна для риболовлі, відпочинку на воді чи активного відпочинку,…

6 днів ago