Необхідний для підтримки імунітету на належному рівні, сприяє кращому функціонуванню щитовидної залози та нормалізує згортання крові. До речі, саме грузді є практично єдиним джерелом вітаміну D не тваринного походження. Фосфор також є у складі цих грибів.
Чим корисні солоні грузді?
Грузді багаті білком, вітамінами групи B, клітковиною, вітамінами C та D та іншими корисними речовинами. Регулярне вживання продукту насичує організм корисними бактеріями, допомагає знизити артеріальний тиск, нормалізувати рівень цукру на крові, перешкоджає розвитку атеросклерозу.
Які вітаміни в грибах грузді?
Груздь містить багато вітамінів групи В, С та РР. З давніх-давен грузді славилися на Русі і вважалися найкращими грибами через свої смакові якості. Це найвідоміші гриби на російській кухні.