Дієтологи рекомендують наполягати, а не кип'ятити насіння, так як при тривалому нагріванні жирні кислоти окислюються, утворюються пероксиди, які, навпаки, шкідливі для організму і можуть чинити канцерогенну дію. Через 10 хвилин після прийому лляного насіння можна, можливо випити свій перший за день склянку води. Rab. I 2, 1441 AH
Насіння льону додають у салати, хлібобулочні вироби, смузі. Їх вживають у сирому вигляді та запарюють окропом. Їх рекомендують приймати для шкіри, схуднення, нормалізації травлення та не тільки.
Можна, можливо, але небезпечно: кому протипоказано вживати насіння льону За словами лікаря, цільне насіння льону не перетравлюються в організмі повністю. Їх краще подрібнювати в кавомолці та приймати відразу після приготування – зберігаються всі корисні поживні речовини.
Можна їсти насіння льону сухим – добре пережувати та запитати водою. Щоправда, у великих кількостях їх так приймати не можна: можливо зневоднення організму та запори.