Чи можна їсти банани із чорними точками?

Банани бувають різні – жовті, зелені, міні-банани, а також із чорними точками та перезрілі. Є особливий сорт бананів, які мають на своїй шкірці чорні крапочки – але їх до нас не завозять. Якщо ж ви побачили на вітчизняних ринках подібні банани, швидше за все – чорні крапки свідчать про не першу свіжість.22 Sept 2017

Що означають чорні цятки на банані?

Коричневі плями показують не лише те, що банан постарів, але й те, скільки крохмалю було перетворено на цукор. Вони також свідчать про високий рівень антиоксидантів. Плямисті банани настільки багаті на антиоксиданти, що вони були пов'язані з профілактикою раку. У перезрілих бананах дуже високий вміст цукру.

Чи можна їсти почорнілі банани?

Але чи можна їсти почорнілі банани? Якщо немає жодних пошкоджень на шкірці та ознак гнили – то можна, можливо. Такі банани відрізняються від свіжих і не лише смаком. Вважається, що почорнілі банани солодше, м'якуш у них м'якший.

Чи можна їсти банани з плямами?

Але це ще не все! Японці довели, що банан має протиракові та антиоксидантні властивості. І ці унікальні властивості найкраще виявляються саме тоді, коли банан покритий темними плямами. Хіміки називають ці плями, як з'єднання TNF і вони досить ефективні з аномальними клітинами у вашому тілі.

Що за червоні плями у банані?

По-третє, вчені з'ясували, що це таке: насправді, червоні смуги та плями в бананах – Це бактерії, які вражають судини дерева і особливо поширені в Південно-Східній Азії. Для людини ці бактерії не є небезпечними, заразитися якоюсь хворобою або грибком, з'ївши такий банан, не можна.

Чому не можна їсти кінчик банана?

Одне з побоювань споживачів (зокрема, батьків маленьких дітей), пов'язане з тим, що у чорному кінчику банана є лямблії. Дуже багато людей дійсно відрізають від плодів темний кінчик, який нібито приховує грізних паразитів – лямблій, що викликають лямбліоз, захворювання, що досить часто зустрічається.

Чому не можна зберігати в холодильнику банани?

Банани, як і інші тропічні фрукти (хоча банани не люблять тепло, від холоду вони починають гнити і втрачають смак. Крім того, смачні банани – стиглі банани. У холодильнику вони не встигнуть дозріти. Зберігати їх найкраще при кімнатній температурі у підвішеному стані, інакше на них можуть утворюватися пролежні.

Чим небезпечні банани, що перезріли?

Мухи-дрозофіли Перезрілий і тріснутий банан приваблює мух-дрозофіл. При цьому зовсім не важливо – продають продукт у магазині чи на базарі на відкритому повітрі. Вони проникають під шкірку через тріщини, харчуються бананом і одночасно відкладають яйця. Це може проходити непомітно людському погляду.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Компанія Асаннафлекс – пакет дой пак з замком купити в Україні

Пакети дой-пак — це універсальне та популярне рішення для пакування широкого спектра продукції. Їхня основна…

4 дні ago

Обладнання до кавомашин, кавоварок та аксесуари

Вибір якісної кавомашини чи кавоварки — це ключ до ідеальної кави в домашніх умовах або…

5 днів ago

Світлодіодні лінійні світильники: зручність і енергоефективність

Світлодіодні лінійні світильники стали популярним вибором для освітлення як в домашніх умовах, так і в…

5 днів ago

Ножичні підйомники EL Series: Ідеальний вибір для вашого бізнесу

Сучасне промислове обладнання вимагає високої надійності та ефективності. Одним із найзручніших рішень для підйому вантажів…

6 днів ago

Друк книг: послуги Фамільної типографії HUSS

Книги залишаються важливою частиною культурного життя, незважаючи на розвиток цифрових технологій. Якісний друк книг забезпечує…

6 днів ago

Найпопулярніший в Україні надувний човен Колібрі: все, що вам потрібно знати

Коли справа доходить до вибору надувного човна для риболовлі, відпочинку на воді чи активного відпочинку,…

7 днів ago