Чи можна бити дві шашки поспіль?

Як б'є Корольова у шашках?

Жінка б'є по діагоналі, як уперед, так і назад, і стає на будь-яке вільне поле після побитої шашки. Аналогічно, дамка може бити кілька фігур суперника і має бити доки це можливо. При бою через дамкове поле проста шашка перетворюється на дамку і продовжує бій за правилами дамки.

Де зупиняється дамка у шашках?

Якщо проста шашка у процесі взяття шашок суперника досягає поля останньої горизонталі і їй надається можливість подальшого взяття за правилами бою дамкою, то вона перетворюється на дамку, зупиняючись на полі останнього ряду.

Чи можна у шашках рубати дві шашки?

Жінка ходить по діагоналі на одну або кілька полів уперед або назад. Якщо шашка б'є і ставиться дамкою, вона продовжує свій бій як дамку, не зупиняючись. Дамка збиває все шашкиза якими є вільні поля. Двічі збивати ту саму шашку не можна.

Чи можна у шашках зробити хід назад?

Проста шашка не може бити назад; Бити потрібно максимально можливу кількість шашок суперника, а за рівних варіантів бою потрібно бити максимальну кількість дамок. Якщо шашка під час бою досягає дамкового поля, вона перетворюється на дамку і зупиняється навіть за можливості бою.

Які правила гри у шашки?

Коротко, правила росіян шашок такі: дошка 8х8, шашки займають перші три ряди з кожного боку; бити можна довільну кількість шашок у будь-яких напрямках; проста ходить тільки вперед, але може бити назад, жінка може ходити на будь-яке число полів; мета ігри – з'їсти чи замкнути все шашки супротивника.

Кого б'є король у шахах?

З тією лише різницею, що король ходить однією клітину. На всі боки, тобто по діагоналі, по вертикалі та по горизонталі. Таким же чином король і б'є інші постаті противника. Або як кажуть недосвідчені шахісти — «їсть» чи «рубає».

Де встає дамка після рубки?

Після рубання дамка може стати будь-яку клітину даної діагоналі за клітиною, де стояла зрубана шашка (за умови, що це клітини її шляху вільні). Якщо зі свого нового положення дамка може зробити рубку, вона повинна її зробити цим самим ходом.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Компанія Асаннафлекс – пакет дой пак з замком купити в Україні

Пакети дой-пак — це універсальне та популярне рішення для пакування широкого спектра продукції. Їхня основна…

3 дні ago

Обладнання до кавомашин, кавоварок та аксесуари

Вибір якісної кавомашини чи кавоварки — це ключ до ідеальної кави в домашніх умовах або…

4 дні ago

Світлодіодні лінійні світильники: зручність і енергоефективність

Світлодіодні лінійні світильники стали популярним вибором для освітлення як в домашніх умовах, так і в…

4 дні ago

Ножичні підйомники EL Series: Ідеальний вибір для вашого бізнесу

Сучасне промислове обладнання вимагає високої надійності та ефективності. Одним із найзручніших рішень для підйому вантажів…

5 днів ago

Друк книг: послуги Фамільної типографії HUSS

Книги залишаються важливою частиною культурного життя, незважаючи на розвиток цифрових технологій. Якісний друк книг забезпечує…

5 днів ago

Найпопулярніший в Україні надувний човен Колібрі: все, що вам потрібно знати

Коли справа доходить до вибору надувного човна для риболовлі, відпочинку на воді чи активного відпочинку,…

6 днів ago