Скільки бета-каротину в гарбузі?
Зміст:
Вітаміни
Вітаміни, зміст | від норми | |
---|---|---|
Бета–каротин | 3100,0 мкг | 62,0% |
Альфа-каротин | 4016,0 мкг | 80,3% |
Вітамін D | 0,0 мкг | 0,0% |
Вітамін D2 | н/д | 0,0% |
Скільки вітамінів у гарбузі?
склад гарбуза: 90% – вода; 10% – вітаміни А, С, В, В2, Е, РР, Т, каротин (у 5 разів більше, ніж у моркві), білок, клітковина, мінерали, цукор.
Де більше каротину в моркві чи гарбузі?
Каротину в гарбузі і справді достатньо – в 4-5 разів більше, чим в моркви. Але й інших вітамінів та корисних речовин тут хоч греблю гати. – Гарбуз — чудове джерело вітамінів групи В, РР, Е, С, антиоксидантів, мікроелементів, заліза, магнію, калію, фосфору та клітковини, — каже лікар-дієтолог Ірина Бородіна.
Скільки кілокалорій у 100 г вареного гарбуза?
20 кКал У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 грам їстівної частини. Енергетична цінність Гарбуз варений, без солі становить 20 кКал.
Скільки у гарбузі?
Харчова цінність та хімічний склад "Гарбуз".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Калорійність | 22 кКал | 1.3% |
Білки | 1 г | 1.3% |
Жири | 0.1 г | 0.2% |
Вуглеводи | 4.4 г | 2% |
Які вітаміни та мінерали в гарбузі?
Наведемо приклади деяких вітамінів та їх позитивної дії на наш організм.
- Вітамін А (Ретінол) …
- Вітамін В12 (ціанокобаламін) …
- Вітамін В9 (Фолієва кислота) …
- Вітамін С (Аскорбінова кислота) …
- Мінерали …
- Магній Mg. …
- Залізо Fe. …
- Селен Se.
Скільки гарбуза можна їсти за день?
Гарбуз, багатий на вітаміни сезонний овоч, не можна є людям із цукровим діабетом, виразкою шлунка, гастритом. За відсутності цих захворювань гарбуз можна їсти по 300-400 грам день, Розповіла NUR.KZ лікар-терапевт Міської поліклініки №36 міста Алмати Гаухар Аліпова.