Гаряче повітря проходить крізь металевий перфорований диск, що прикриває джерело тепла з «вивороту» кришки, а його рівномірний розподіл усередині чаші забезпечується за рахунок конвектора. Таким чином, продукти, які готуються в аерогрилі, Прогріваються з рівномірною інтенсивністю.15 лист. 2018 р.
Навіщо використовують аерогриль?
Аерогриль або конвекційна піч (Convection oven) – побутовий електроприлад, призначений для приготування їжі за допомогою потоків гарячого повітря. Є скляною чашею, яка має підставку і накривається зверху кришкою. Усередині кришки знаходиться ТЕН і вентилятор, а зовні панель управління.
У чому відмінність аерогрилю від духовки?
За принципом роботи аерогриль ідентичний духовці з можливістю конвекції: блюдо готується за допомогою циркуляції гарячого повітря. Аерогриль відрізняється від духової шафи з конвекцією (наприклад, як Bosch HBG 635 BW1) тим, що вона споживає менше електроенергії.