Оптимальною порцією для здорової людини вважається вживання 1-2 яєць на день. Їх можна з’їдати як у цілісному вигляді, так і в складі бутербродів, перших і других страв, як гарнір. Найкорисніше їсти варені яйця швидкого або тривалого варіння. Найкраще вживати яйця, зварені круто.
Їсти яйце вранці можна в будь-якому вигляді; найприємніший, наприклад, для мене варіант – яйце пашот на цільнозерновому хлібі із зеленню). Офісний працівник із низькою фізичною активністю може вживати по 3-4 яйця на тиждень, не більше.
“Вживати яйця здоровій людині, у якої немає підвищеного холестерину, рекомендується не більш як 2-3 штуки на день, а тим, у кого підвищений або є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, – не більш як одне яйце 2-3 рази на тиждень”, – підсумувала експерт. Яйця є досить корисним, дієтичним продуктом.