Солянка з грибами — ідеальна страва для тих, хто шукає щось смачне, ситне й водночас пісне! У цьому рецепті солянки з грибами ми поєднали прості інгредієнти: ароматні гриби, ніжну картоплю, спеції та легку кислинку, яка додає особливого шарму. І все це — лише за 45 хвилин! Готується швидко, а смакує так, ніби щойно з ресторану. Приготуйте цю страву, щоб порадувати себе та рідних чимось смачненьким під час посту!
Інгредієнти:
Гриби – 300 г (я взяла печериці)
Цибуля – 1 шт
Картопля – 6 шт
Вода – 2 л
Оливки без кісточок – 200 г
Огірки мариновані – 2 шт
Соняшникова олія – 4 ст.л.
Томатна паста – 1.5 ст.л.
Лавровий лист – 1 шт
Дрібка солі
Перець чорний мелений – за смаком
Приготування:
- Очистіть, помийте гриби та цибулю. Наріжте їх невеликими шматочками.
- Наріжте соломкою мариновані огірки.
- Обсмажте цибулю на середньому вогні декілька хвилин.
- Додайте до цибулі гриби, обсмажте ще кілька хвилин, помішуючи.
- Додайте нарізані огірки, 1.5 ст.л. томатної пасти. Все добре перемішайте, накрийте сковороду кришкою та смажте 5 хвилин на слабкому вогні.
- Поставте на вогонь каструлю з водою, нехай закипить.
- Тим часом очистіть, промийте та наріжте шматочками картоплю. Додайте її в закипілу воду.
- Далі додайте обсмажені гриби з цибулею та огірками. Варіть солянку з моменту закипання 20 хвилин.
- З консервованих оливок злийте зайву рідину, додайте їх у солянку.
- Додайте лавровий лист, сіль та перець за смаком. Варіть ще 5-7 хвилин, потім зніміть грибну солянку з вогню і дайте їй настоятися півгодини.
- Перед подачею на стіл прикрасьте солянку з грибами свіжою зеленню та скибочками лимона. Смачного!
Перегляньте більше смачних ідей на сайті Bazylik.com.ua. Покрокові рецепти приготування страв з фото, цікаві статті та поради – все для того, щоб ви готували з задоволенням!